A- A+
 
     
     

bakken met gevoel

Bakken, een hot item dat heel Nederland in bedwang houdt. Ook blind- en slechtziend Nederland. Omdat bakken niet voor iedereen zo eenvoudig is, heeft Judith Eurlings het luister- / bakboek ‘Bakken met gevoel’ ontwikkeld, voor- en door mensen met een visuele handicap met maar liefst 70 bakrecepten, onderverdeeld in zoet en hartig. Het biedt de doelgroep de mogelijkheid om op een spontane manier zelf te gaan bakken en uit te gaan van ‘wat kan ik wel’.

Het resultaat mag er zijn: het is een luisterboek geworden verpakt in een mooie, bijpassende hoes in de vorm van een muffin met full colour drukwerk gecombineerd met braille. De recepten uit het boek worden aangevuld met een tips hoofdstuk van Visio Het Loo Erf en specifieke baktips.

Het bakboek bestaat uit een mix van recepten van professionals, recepten aangeleverd door vrienden en familie en natuurlijk recepten van mensen die gehoor hebben gegeven aan een openbare oproep, onder meer via Social Media, om mee te doen en een recept in te sturen! Tevens recepten ‘van’ cabaretier Vincent Bijlo en van chef-kok Hans van Wolde van Beluga. Recepten ‘voor’ inspirator/auteur Esther Crombag en columniste/auteur Annemiek van Munster. Een recept voor (blindengeleide)honden mocht zeker niet ontbreken, want die lusten ook zeker een koekje op z’n tijd. De teksten van de recepten zijn aangepast naar non-visueel bakken.

Bakrecepten met de voornaam van de inzender erbij en waarom hij of zij dit recept indiende. Het maken zelf, met steeds dat geheime ingrediënt - een snufje liefde - erbij. Gebak waarmee herinneringen aan vervlogen tijden ineens terug komen, waarmee je iets viert of dat je juist troost biedt. Momenten waarop je mensen uitnodigt om een stukje te komen eten of je iemand een taart cadeau doet.

Het luisterboek is ontwikkeld in samenwerking met Dedicon, de specialist in het maken van aantrekkelijke alternatieve leesvormen en komt uit op Daisy en audio-cd. De doelgroep van maar liefst 320.000 mensen met een visuele handicap in Nederland (en Nederlands sprekend België) kan nu meedoen aan de hype van bakken.


Bekijk de film over
bakken met gevoelBekijk de TEDx talk over koken en bakken met gevoel